Kokoelmakilpailu

Leskenlehti, Tussilago farfara. Kuva Hannu Eskonen.

Leskenlehti, Tussilago farfara. Kuva Hannu Eskonen.

Mistä on kyse?

Natura-lehden kokoelmakilpailun tarkoituksena on antaa eväät sekä oppilaille että opettajille eliökokoelman tekemiseen ja innostaa luonnon tutkimiseen ja havainnointiin. Kilpailu järjestetään ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin teemana ovat luonnonkasvit. Mukana on  Suomen lajitietokeskus, jonka avulla kouluissa ja oppilaitoksissa tehdyt havainnot saadaan tieteelliseen käyttöön. Kilpailua on tekemässä myös Helsingin yliopisto, joka kerää tutkimuskäyttöön osallistujien kokemuksia kasvioiden tekemisestä.

Kilpailun sarjat

Kilpailussa kerätään kasvio. Kilpailussa on erikseen digisarjat sekä perinteiset keruusarjat ala- ja yläkouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille. Lisäksi tänä vuonna järjestetään kaikille vapaa luova sarja, jossa haetaan parasta taiteellista toteutusta.

Kilpailun säännöt

Kilpailu alkaa keväällä 2017 ja jatkuu lokakuun loppuun. Ala- ja yläkoulujen sarjoissa opettaja valitsee luokan parhaan työn jo syys-lokakuussa, ja se lähetetään arvioitavaksi lokakuun loppuun mennessä. Toisen asteen sarjaan ja luovaan sarjaan osallistuvat ihmiset lähettävät työnsä itse. Eri sarjojen parhaat palkitaan lukukauden päätteeksi omassa koulussa, ja voittajien nimet julkaistaan myös verkossa sekä vuoden viimeisessä Natura-lehdessä.

Tutustu tarkempiin sääntöihin ja tule mukaan!

Lisätietoja: päätoimittaja Hanna Kaisa Hellsten, hanna.hellsten (at) bmol.fi

 

Tietoa kokoelmista

Kokoelman tekeminen kannattaa
Kysymyksiä ja vastauksia kokoelmista
Lajitietokeskus kokoaa luontohavainnot tieteelliseen käyttöön
Mistä lajien nimet tulevat?

Osallistujalle

Kokoelmakilpailun säännöt
Näin pääset tallentamaan havaintosi lajitietokeskuksen sivuille
Näin keräät, kuivaat ja kuvaat kasveja
Ohjeet kilpailutyön palautukseen
Itsearviointi