Kasveja ja ihmisiä

Theplanthuner.com.au

Australialainen verkkolehti The Planthunter kertoo kasveista ja kasvien kulttuurisesta merkityksestä raikkaalla tavalla. Lehdessä on omat osionsa niin puutarhanhoidolle kuin designillekin. Myös kasvitieteelle on varattu oma osionsa, jossa esitellään merkittäviä, tärkeitä tai muuten vain tuttuja kasveja ananaksesta ja kurkumasta peikonlehteen. Itse eksyin sivuille löydettyäni facebookin kautta Naomi Russon kirjoittaman artikkelin, joka kertoo tieteellisten kasvipiirrosten historiasta.

Planthunter ilmestyy verkkoon kerran kuussa. Jokaisella numerolla on teema. Käsiteltyjä aiheita ovat esimerkiksi taide, tuoksu, raha, lääkekasvit ja valta.

Suurin osa kirjoituksista on tehty Australialaisesta näkökulmasta, mutta osa teksteistä on kirjeenvaihtajilta eri puolilta maailmaa. Kertomukset löytöretkistä ja kasvitieteen kehityksestä kiinnostavat myös eurooppalaista lukijaa. Aussipuutarhureista ja heidän upeista saavutuksistaan kertovat jutut kannattaa sivuuttaa, mikäli on taipuvainen kateuteen. Kuvat eroavat sen verran edukseen pohjolan pelkistetystä talvimaisemasta.

Planthunter on ilmainen, ja sen somekanavilla on kymmeniä tuhansia seuraajia eri puolilta maailmaa. Halukkaat voivat myös tilata lehden viikottaisen uutiskirjeen.

Hanna Kaisa Hellsten